Scrigno – meie uus koostööpartner

 

 

Scrigno –

UUS KOOSTÖÖPARTNER

Tarmo Väli
tootejuht
tarmo.väli[ät]vbh.ee
+372 521 7715

Meil on rõõm teatada, et oleme taas laiendanud oma tootevalikut tänu sellele, et meil on uus koostööpartner – Scrigno.

Scrigno lugu algas 1989. aastal, kui Rimini ärimees Giuseppe Bernardi tuli suurepärasele ideele muuta tavapärased lükanduksed tooteks, mis oleks originaalne ja erinev sellest, mida turg tollal pakkus. Ta täiendas lükanduksi uue elemendiga, mis võimaldas lükata ukse seina sisse.
Tänu oma toodete kvaliteedile on Scrigno viimase 28 aasta jooksul saavutanud juhtpositsiooni lükanduste ja raamide tootmisel ja turustamisel.
Scrigno kuulub täna 100%-liselt Bernardi äriperekonnale ja nad ekspordivad oma toodangut 16 riiki üle kogu maailma. Nende missiooniks on “Creating new spaces to offer new freedom” (Luues uusi ruume, et pakkuda uut vabadust).

Mis on pocket door-uksed?

Need on uksed, mis liiguvad nn taskusse, mitte ei avane avast välja nagu hingedega uksed. Uksed ripuvad ülesse lakke kinnitatud siinidel ja liiguvad ülaratastel, põrandal on alajuhik. Kui uksed on täielikult avatud, liiguvad nad täies ulatuses seina sisse ja on silmale nähtamatud. Sulgedes näevad välja nagu tavalised uksed või nagu osa seinast.

Pocket door-ustel on oluline ruumisäästev eelis erinevates kitsastes ruumides nagu garderoobitubade, vannitubade, pesuruumide või kodukontori eraldamiseks teistest ruumidest.
Pocket door-uksed olid eriti populaarsed juba viktooria-aegsetes majades 1800-ndate lõpus ja 1900-date aastate alguses.
Kokkuvõttes pakuvad pocket door-uksed ruumisäästlikku alternatiivi arhitektuurse efektiga.


Külas Scrigno tehases

Meie tootejuht Tarmo Väli käis koos Läti kolleegiga Scrigno tehasega tutvumas alanud aasta 10. – 12. jaanuaril. Tema reisimuljeid võite lugeda allpool:

Scrigno asub ilusa kuurortlinna Rimini külje all. Pole ise enne seda külastanud, aga hooajal võib seal tore olla ning võimalusel ka piirkonna vaatamisväärsustega tutvuda. Meil seda aega paraku polnud, ilm seda ei soosinud ning see ei olnud ka antud reisi eesmärk. Kohalike jaoks oli temperatuur 8° C suhteliselt soe, siiski oli mere ääres väga tuuline ja ebameeldiv. Väikseid restorane oli rannapromenaadil kümneid ja kümneid, millest enamus olid sealsel talveperioodil suletud. Kohalikke mereande pakkuvat söögikohta pidime päris pikalt otsima.

Esimese päeva esimesel poolel tutvusime värskelt valminud Scrigno show room’iga, kus oli erinevate lahendustega väljas kogu tootevalik. Peale seda osalesime koolitusel, kus tutvustati erinevate uksemudelite eripärasid. Rõhu panime eelkõige Doorkit-süsteemile, mis on soodsama hinnatasemega ja mõeldud arendajatele. Sama toote võtsime hiljem ette ka praktilise koolituse osas ja seda juba tehase koolitusruumis, mis asub peakontorist ca 15 km eemal. Scrigno tegutsebki kahes kohas ühes on koos juhtkond, kontoripool, ladu jne ja teises ca 18 000 m², puhtalt tootmine. Tootmises kasutatakse nii roboteid, kuid silma jäi ka suhteliselt palju inimeste poolt tehtavat käsitööd, näiteks detailide pakendamisel.

Hetkel valmib tehase ühes vahetuses uksekomplekte ca 800 komplekti. Plaanis on aga viia tootmine kahte vahetusse, mis tõstaks valmivate komplektide arvu 2000 ühikuni.
Selle külastuse põhieesmärgiks oli tutvuda uue tootegrupiga ja tegemist on põneva teemaga. Algus on tehtud ja õppida on palju, aga külaskäik andis teadmised, mis aitavad küsimustele vastata ja võimaluse selgitada meie turu nõudmiste vastavust Scrigno toodetele.