Põnevad hobid, hingega asjad Erkki Otstaveli truu ratsu

Selles lehes avame uue põneva rubriigi – põnevad hobid, hingega asjad. Esimesest põnevast hobist ja hingega sündinud asjast räägib akna- ja uksetarvikute tootejuht Erkki Otstavel.

Vahel on vaja ainult osavaid käsi ja pealehakkamist, et nukralt nurka seisma jäänud kasutud asjad taas elule äratada. Ühel ilusal päeval avastas Erkki oma kuurinurgast tolmu ja ämblikuvõrkudega kaetud vana ja väsinud mootorratta Dnepr. Olgu öeldud, et Erkki kuur on vanakraami austajatele tõeline paradiis ja sealt leiab nii mõndagi muud põnevat!
Et Erkki armastab nokitseda ja võimaluse korral tegeleks ta hoopis autode tuunimisega, siis sündis ka otsus sellele väsinud rattale eluvaim taas sisse puhuda kiirelt. Esimese asjana tuli mootorratas hoolikalt puhtaks pesta, alles seejärel sai liivapritsi abil vana värvi maha võtta. Teadmiseks võhikutele – vanade asjade restaureerijad-tuunijad kasutavad metalli puhastusvahendina isegi Coca-Colat! Lisaks kerele vajas selle ratta juures remonti ka käigukast. See oli asjaarmastaja jaoks liiga keeruline toiming, mistõttu tuli see jätta proffide hooleks.
Värvimistööd tegi Erkki aga oma käega ning uuendatud said ka kõik lihtsamad asjad nagu mootor, pidurid ja vedrustus. Ja ühel heal päeval oligi ratas uuesti sõidukõlbulik! Paraku on vanad asjad nagu Tallinna linn, need ei saa kunagi päris valmis, vaid neid võib ikka üha paremaks ja ilusamaks üles vuntsida. Erkki sõnul on oma kätega millegi loomine puhas rõõm ning hea võimalus ennast igapäevasest rutiinist välja lülitada. Nokitsedes kaob aeg kiirelt ja õhtul ei raatsi kohe kuidagi veel lõpetada. Uuele elule äratatud väärika Dnepr mootorrattaga on aga plaanis teha paar kiiremat ringi ja kindlasti käia ka osalemas korra aastas toimuval Kuimetsa vanatehnika päeval.
Isetegemine on mõnus – vaadake enda ümber ringi ja andke oma vanadele headele asjadele uus elu!