Lamilux uus lamekatusaken FE moodsatele ehitistele

Tarmo Väli
tootejuht

Funktsionaalsus ja särav välimus

Olemasolevate LAMILUX FE lamekatusakende edasiarendus on uus verstapost LAMILUXI tootearenduses. Uuenduslik raami­profiil ning hästi läbimõeldud disainifunktsioonid, millel on mitmeid täiendavaid eeliseid, toovad kasu nii arhitektidele, ehitajatele kui ka hoone kasutajatele.
Uue klaaselemendi välimus on ühtlaselt homogeenne – ilma häiriva ühenduselemendita, kuna katuseakna tootmisel kasutatakse uut ühendustehnoloogiat, mis võimaldab raami osad ühendada nurgapunktides ilma nähtavate kruvide või keevisõmblusteta. Lisaks sellele tugineb LAMILUX Structural-Glazing-tehnoloogiale, mille abil klaaspinnad ja raamid liimitakse, mitte ei klammerdata. See muudab võimalikuks vihmavee ja mustuse lamekatuseakna tasaselt pinnalt äravoolamise kõigilt neljalt küljelt. Nähtamatud on ka kõik integreeritud ajamid, toiteplokid, juhtmed ja teised katuseakna raamides paiknevad komponendid. Kui heidate elemendile pilgu hoone sisemusest, ei märka te mingeid ajameid ega kattematerjali. Seega ei ole lamekatuseaken mitte ainult ehitise sisekujunduse kroon, vaid tänu lihtsale ühendusele on see ka äärmiselt paigaldajasõbralik. Lisaks pakutakse ka juba harjumuspärast mahukat ajamite kataloogi.

Variatsiooniderikkus

Uus LAMILUXI lamekatuseakna FE disain on kohandatav iga ehitusprojekti üldise arhitektuurilise kontseptsiooniga. Sellist kujunduslikku mänguruumi pakuvad näiteks mitmesugused indi­viduaalsed erikujundused, erinevad klaasimisvõimalused ja kuni 2,5 meetri suurused klaaspinnad. Lisaks saab vabalt valida katuseakna väli­misi ja sisemisi värve. Elemendi raamistik koosneb kolmest sujuvalt üksteiseks üleminevast komponendist, mis välisservadel ülespoole püüeldes moodustavad samasuguse nurga nagu Cheopsi püramiidil: täpselt 51,8-kraadine nurk aitab saavu­tada klaaselemendi esteetiliselt klassikalise disaini­keele. Toote ametlik turuletuleku kuupäev on 1. aprill 2019.

Lamilux lamekatuseaken FE