Lamilux Comfort Swing luksuslik pääs katuseterrassile

Tarmo Väli
Tarmo Väli – tootejuht


Mõne jaoks aed, teise jaoks katuseterrass – parim juhul, kui sinna on otse ja mugav juurdepääs. Lamilux on oma „repertuaari“ lisanud uue ning veelgi luksuslikuma ja ruumisäästlikuma variandi lamekatusele juurdepääsust. Lamilux lamekatuse juurdepääs Comfort Swing koosneb 3- või 3,5-meetri pikkusest klaaselemendist ja on avatav võtmega seinalülitist. Comfort Swing avaneb nagu horisontaalne uks ning avab meetrilaiuse tee katuseterrassile. Väljapääs säästab katuseterrassil palju ruumi ja avaneb kiirelt: elemendi avamiseks 84-kraadise nurga alla kulub vaid ca 25 sekundit.

Arhitektuuriliselt esiletõusval alusraamil on visuaalselt metallpinna välimus. Alumiiniumprofiile saab värvida kõigis RAL-toonides. Kuna klaasid ja alusraam on ühendatud tasapinnaliselt ning element on kallutatud 5-kraadise kalde alla, võimaldab see suletud katuseakna korral astmeta vee äravoolu klaasilt. Nii puhastub klaaspind suuremast mustusest ise ning toob pööningutele ja katusekorrustele lisa päevavalgust.

Ohutus on selle tooteperekonna standard.
Kolmest isoleeritud klaasist koosnev klaaspakett on küll läbikukkumiskindel ja selle pinnal võib kõndida, kuid ainult limiteeritud alal ja akna puhastamise eesmärgil. Täiendava ohutusfunktsioonina paigaldatakse Lamilux Comfort Swingile standardina infrapunasilm, mis takistab elemendi sulgemist, kui see tuvastab sissepääsualal füüsilise takistuse.
Kaks eelnevat Lamiluxi lamekatuste luugi mudelit avanevad külgsuunas, liigutades ühte või kahte rammi horisontaalselt. Kõigil kolmel tootel on aga üks ühine joon: need tarnitakse ehitusplatsile täielikult kokkupanduna, tõstetakse kliendi poolt kraanaga katusele ja paigaldatakse seejärel kiiresti ja hõlpsalt. See vähendab monteerimisel tekkida võivate vigade riski ja säästab väärtuslikku aega nii valmistajale kui ka katuseterrassi lõppkasutajale.
Uut Comfort Swing juurdepääs on saadaval kahes avamõõdus: 1000 x 3000 mm ja 1000 x 3500 mm.