Kevad on läbi. Suure sammuga suvesse

Indrek Sauga

Seekord on eessõna saanud inspiratsiooni sellekevadisest rattalaagrist Lõuna-Itaaliasse, kus me koos kahe toreda kolleegi ja teiste rattahuvilistega treeningkilomeetreid kogusime. Lõuna-Itaalias asuv Bari piirkond on ilus ja nii linn kui piirkond on kantud UNESCO pärandisse. Mind üllatas aga ebameeldivalt see meeletu mustus linnast väljas, teede ääres ja kitsastel põlluvaheteedel sõites. Nagu oleks sattunud mingisse teise Euroopasse. Kindlasti oleks sinna vaja eestlaste “Teeme ära”, sest see piirkond karjub selle järele.

Sellega seoses tuli kohe meelde, kui palju eestlased kiidavad oma maad selle eest, kui ilus see on, aga tahaksin laiendada seda mõtet ka sellele, et Eestimaa on ikka erakordselt puhas. Sõida sa siis mööda suurt teed või metsas, olgem uhked selle puhta Eesti üle! Ja hoidkem seda puhtana!
Kevad on suurpuhastuste aeg ning nii võtsin minagi ette garderoobi puhastuse. Viskasin minema enda ja salaja ka teiste pereliikmete vanu jalavarje, millega arvatavasti enam kunagi ei kõnnita. Miks ma sellest räägin? Seepärast, et kevad võiks või peaks olema suurpuhastus mitte ainult kingakapis vaid ka meie igapäevastes tegemistes nii tööalaselt kui ka eraeluliselt.

Tööalastes tegemistes oleme VBH-s võtnud vaatluse alla meie ostupoliitika ja tootesortimendi. Eks ole siingi vananenud tooteid ja põhimõtteid, mille minema viskamiseks on saabunud paras aeg. Samuti olen vaatluse alla võtnud efektiivsuse, täpsemalt protsesside efektiivsuse, vigade vältimise jms olulised etapid töös. Üks oluline koht, kus ka teie, armsad kliendid, saate töö efektiivsust parandada on meie lepinguliste klientide tellimiskeskkond B2B veebis. Läbi B2B tehtud tellimuste võidame efektiivsuses mõlemad.

Isiklikus plaanis on kevad õige aeg teha suurpuhastus oma mõtetes, oma tervises, harjumustes…. Siin meenuvad mulle kohe itaallased oma rahuliku ja stressivaba ellusuhtumisega. Olen võtnud endale heas mõttes kohustuse kohtuda ühe väga hea, targa, rahuliku ja kalli inimesega. Tahan kuulda ta elutarkusi ja nõuandeid, sest kes teab, kui palju sel kõrges eas mehel on veel võimalust oma mõtteid minuga jagada.

Eesti ettevõtetel ja ettevõtjatel on selle aasta suurimaks väljakutseks töötajate hoidmine ja motiveerimine.
Psühholoogide viimaste uuringute põhjal on juhi emotsionaalne mõju organisatsiooni tulemuslikkusele, üldisele õhkkonnale ja inimeste meeleolule sageli suurem kui nende erialasel kompetentsuse. Seda tasub meeles pidada!

Ees on ootamas suvi oma suurte võimalustega koguda hobidega tegeledes energiat. Kasutagem siis seda! Selle aasta üks tähtsündmusi Eestis on laulu- ja tantsupidu. Loodan, et kohtume seal ja laulame koos!

Olge terved ja rõõmsad!
Indrek Sauga