FUHR lukustussüsteemid Autosafe 835 ja Autotronic 836 järgmise generatsiooni automaatne lukustus

Priit Künnapuu
Priit Künnapuu – tootejuht

Uus mitmepunktilukkude seeria Autosafe 835 ja Autotronic 836 põhinevad juba end tõestanud FUHR Autosafe-kontseptsioonil. Tootearenduse abil on Fuhr muutnud need lukud veelgi nutikamaks ja tõstnud nende turvalisust.

Lukk on mõeldud kasutamiseks nii era- kui avalikus sektoris ja pakub väga erinevat kasutust. Luku mehhaaniline disain võimaldab selle omadusi muuta, lisades nii veelgi paindlikkust. Luku motoriseeritud mudel pakub veelgi suuremat kasutusmugavust ning on integreeritav nutikodu süsteemidega. Lukke saab kasutada ka evakuatsiooniteel ja paanikaustel ning isegi täismotoriseerituna ja automaatselt avanevatel kahelehelistel ustel.

Turvalisus
Uued mitmepunktilised lukustussüsteemid Autosafe 835 ja Autotronic 836 koos tüüp 10 lukustuspoldi ja konkskeele kombinatsiooniga tagavad parima võimaliku turvalisuse ukse lukustamisel. Tänu uuele DuoSecure-tehnoloogiale lukustub uks mitmes kohas automaatselt ja usaldusväärselt. Konstruktsiooni tõttu vastavad automaatsed mitmepunktilukud sissemurdmise testile vastavalt EN 1627 kuni RC 3.

Mugavus
Automaatfunktsioon välistab kohmaka lukustusprotsessi, kindlustades iga kord ukse täieliku sulgemise. Nii näiteks pole enam vaja muretseda, kas kortermaja välisuks on ööseks kindlalt lukus või ei. Motoriseeritud avamisfunktsioon on mugav ja koos Autotronic 836-ga on ust võimalik avada ka näiteks koduse sisetelefoni kaudu. Tänu käepideme võimalikule kõrgusele – 850mm – saab koos ukseautomaatikaga komplekteerida DIN 18040 standardile vastava invaukse.

Energia
Pidevalt toimiv mitmepunkti lukustussüsteem välistab uste deformatsiooni, mis omakorda tagab uste pideva tiheduse. See tähendab, et soojus püsib majas, konditsioneeritud õhk ei pääse välja ning välismüra on minimaalne. Tulemuseks on positiivne mõju elukeskkonnale ja madalamad energiakulud. Seetõttu pakub automaatne lukustussüsteem parimaid tingimusi tuule, vee ja õhu tihedustestide õnnestumiseks.

Usaldusväärne uste turvalisus
Uks on alati automaatselt mitme punktiga lukustatud – ilma vajaduseta eraldi võtmest lukustada.
Tugevad haakekonksud tagavad turvalisuse, kuna haagivad end vasturaua külge.
Lukustuspolt tagab kontaktisurve ja tiheduse ning lisaks haakekonksule toimivad lukustuspoldid ka täiendava lukustuselemendina ukse tõstmise vastu. Lukustus- ja konkspoldid toimivad automaatselt ulatudes 20 mm-ni ja on kindlustatud tagasilükkamise vastu. Tänu DuoSecure-tehnoloogiale on lukustuspoltidel sisselükkamisekaitse kahes asendis. Võtme abil on võimalik blokeerida link ja keerata keskmine lukustuspolt maksimumasendisse, mis takistab näiteks lapsi majast märkamatult lahkumast.

DuoSecure – suurem turvalisus
Eriline kombinatsioon automaattuuleriivist ja konkskeelest koos DuoSecure mehhanismiga tõstab juba end tõestanud tehnoloogia turvalisust veelgi. Kaheastmeline konkskeele vabastamine võimaldab kõige muu hulgas täiustatud lukustust karmides ilmastikutingimustes ja keeruliste paigalduste juures. DuoSecure – kui tavalistel iselukustuvatel lukkudel on omad puudujäägid just turvalisuse seisukohast, siis Autosafe 835 ja Autotronic 836 suudavad ukse lukustada täiesti turvaliselt:

  • tõestatavalt turvaline, uus tüüp 10
  • sobib murdmiskatseks vastavalt EN 1627 kuni RC 3-ni
  • sertifitseeritud SKG järgi, 2/3 tärni
  • mitmepunktilukkude tehnilised nõuded vastavalt punktile DIN 18251/3, klass 4
  • testitud vastavalt standardile EN V 15685
  • VdS kinnitus, klass C
  • vastab uste CE-vastavusmärgise tootestandardite nõuetele vastavalt EN 14351-1
  • eriti sobiv kõrgete tiheduskontrolli klasside saavutamiseks vastavalt standarditele EN 12207, EN 12211, EN 1027
  • sobib tulekindlatele ustele vastavalt EN 1634
  • sertifitseeritud vastavalt EN 14846 elektromehaanilistele lukkudele
  • sertifitseeritud vastavalt EN 179 avariiväljapääsudele
  • sertifitseeritud vastavalt standardile EN 1125 paanikaustele