Lamilux BIM – päevavalgussüsteemide virtuaalsed 3D-tootemudelid

BIM_Ready TarmoVali
Tarmo Väli, tootejuht
LAMILUX
BIM – päevavalgussüsteemide virtuaalsed 3D-tootemudelid

BIM on ehitamise efektiivse planeerimise ja arendamise uueks võlusõnaks. Programmiga Building Information Modelling saab hooneid kujutada virtuaalses keskkonnas ning tänu integreeritud ehituselementide 3D-mudelitele simuleerida nende ehitustehnilisi funktsioone.  Nii on planeerimisel tekkivaid vigu võimalik lihtsalt vältida ning koos sellega vähendada tahtmatute kulude suurenemise ohtu. Hoone andmete modelleerimisel nn BIM-objektideks saab ka valgusavasid ning suitsu- ja kuumussüsteeme siduda 3D planeerimisega.

Programmiga Building Information Modelling (BIM) saavad peatselt kõik ehitusprojektidega töötavad osapooled ühtses projektimudelis töötada ning reaalajas digitaalseid andmeid vahetada. Elektriinsenerid, tellijad, majatehnikud või analüütikud saavutavad BIM abil suurema planeerimis-, aja- ja kuludekindluse, mis tähendab, et ehitusprojekte saab koostada kiiremini ning eelkõige väiksemate kuludega, vaadeldes kogu hoone elutsüklit. Arhitektid ja projekteerijad saavad hoonete disainimisprotsessis loobuda CAD-programmide kogudest saadavatest universaalsetest ehitusdetailidest ja komponentidest ning nende asemel BIM-objektidega planeerida ning disainida. Üha rohkem tootjaid pakub juba selliseid objekte, nende hulgas ka päevavalgussüsteemide tootja LAMILUX.

Ettevõte astus selle sammu 2015. aasta alguses ning andis esimesed BIM-objektid  portaali BIMobject® vahendusel online kasutusse. Sellel, tootjatest mittesõltuval platvormil pakutakse tasuta BIM-formaadis lisaks päevavalgussüsteemidele ka teisi ehitusvaldkonna tooteid ja komponente.

LAMILUX on BIM-võimekusega!

Aitamaks arhitekte ja projekteerijaid nende igapäevases pingelises töös, pakub Lamilux nüüd uut digitaalset teenust – virtuaalseid mudeleid ehk nö BIM objekte.

BIM-objekte ehk siis 3D mudeleid saab kasutaja importida
vahetult enda projekteerimisprogrammi (nt  Revit, ArhiCad)
abil projekteeritava hoone konstruktsiooni.
 
Selline uudne võimalus aitab juba projekteerimise varajases staadiumis vältida vigu, säästab tööaega ning vähendab sellega seoses tekkivaid kulusid.
Lamilux on üks esimesi lamekatuse valgusakende süsteemi tootjaid, kes sellelaadset teenust pakub. Kõik BIM-objektid on tasuta allalaetavad.Lamilux-2