Puitakende petteliistude kinnitamine Coroplast kahepoolse teibiga

Coroplast

PUITAKENDE PETTELIISTUDE KINNITAMINE KAHEPOOLSE TEIBIGA

Anu Tomson
tootejuht
anu.tomson[ät]vbh.ee
+372 525 9468

Meie puitakna tootjate tavaline praktika on liistude esmane fikseerimine kahepoolse teibiga, misjärel muudetakse kinnitus püsivaks silikooniga. Selline protsess on töömahukas ja keeruline on saavutada suurepärast tulemust silikoonimisel nurkades.

Puhta ja ilusa tulemuse saab kasutades vaid kahepoolset teipi, mis on püsiva liimkinnitusega. Sellise teibi kasutamisel puudub silikoonimise vajadus.

VBH Estonia pakub puitliistude klaasile kinnitamiseks Saksa tootja Coroplast 2-poolseid lahustivaba akrüülliimiga vahuteipe. Teipidel on väga hea algnake, lõplik tugevus ja vastupidavus UV-kiirtele. Seega ei vaja sellise teibiga kinnitatud liistud lisaks silikoonimist. Elastne PU-vaht tagab ühtlase kinnitumise aluspinnale ilma õhumullideta. Teibid on saadaval paksustega 1,0 mm; 2,0 mm; 3,0 mm ja 4,0 mm valge ja antrasiithallina. Laiuse saab tellida vastavalt kliendi vajadusele.

Oma kogemust Coroplasti 2-poolse teibi kasutamise kohta palusime jagada meie kliendi Säästke OÜ esindajal Kadri-Ann Jundasel:

Kui kaua olete Coroplasti teipi kasutanud?
Oleme seda teipi kasutanud umbes aasta.

Mis on Coroplasti teibi eelis võrreldes liistude silikoonimisega?
Teibi kasutamine petteliistude liimimisel kergendab ja kiirendab tööd võrreldes liistude silikoonimisega.

Kas visuaalselt jääb tulemus ilusam võrreldes silikoonitud liistuga?
Tulemus jääb visuaalselt ilusam, samuti on risk elementi määrida väiksem.

Kas liistud püsivad kindlalt paigal?
Siiani on kõik liistud kindlalt paigal püsinud. Me pole klientidelt saanud veel ühtegi kaebust, et teip oleks kinnitusest lahti tulnud.