Milline tihend on madalaima soojusjuhtivusega?

 

Tarkustera


MILLINE TIHEND ON MADALAIMA SOOJUSJUHTIVUSEGA?

Vanasõna ütleb, et kett on nii tugev, kui on selle nõrgim lüli. See kehtib ka uste ja akende tööstuses. Uksed ja aknad toimivad täpselt nii hästi kui nende tihendid.

Ukse või akna saavutatava soojuspidavuse määravad mitmed erinevad tegurid. Raami materjali koostis ja klaas on mõlemad väga tähtsad. Kuid halva kvaliteediga tihend võib hõlpsalt isoleeritud profiilide ja argooniga täidetud soojapidava klaasi energiasäästlikke omadusi vähendada.

Standardis EN ISO 10456:2007 on käsitletud üksikasjalikult tihendites kasutatavate erinevate materjalide soojusjuhtivust.

  • EPDM 0,25 W/(m·K)
  • PVC 0,14 W/(m·K)
  • PU 0,05 W/(m·K)

Vastavalt standardile EN12667 on seda eraldi katsetatud ning ift Rosenheimi poolt sertifitseeritud: Q-Lon tihendi mõõdetud madal soojusjuhtivus on vaid 0,041 W/(m·K). See on parem kui mistahes muu turul saadaolev ilmastikukindel tihend.

Võrreldes teiste tihenditega on energiakadu minimaalne. Üheskoos suurepärase kompressioonijärgse taastumisomadusega (keskmiselt üle 90%) on kõrge sooritusvõime tagatud ka pika aja jooksul.

Q-Lon vahttihenditele kehtib 10-aastane garantii ja need on asjatundjate seas kindlalt eelistatud valik.

Täielik ülevaade meie standardsete Q-Lon tihendite laiast valikust alumiinium-, PVC- ja puitlahendustele on saadaval veebisaidil. Kasutage toote filtri funktsiooni, et valida oma rakendusele sobivaim Q-Lon tihend.

Uuri lähemalt Schlegeli kodulehelt: schlegel.com